КОКА КОЛА ВЛЕГУВА ВО БИЗНИСОТ СО КАФЕ: За 5 милијарди долари го купија вториот најголем ланец на кафетерии, Коста со 4000 кафетерии во Британија, САД и Кина

Објавено на 31.08.2018 во 11:09:30 часот | Бизнис

Бртианските газди на Коста, Вајтбред го продадоа ланецот кафетерии на Кока Кола за 5 милијарди долари. Ланецот работеше со загуба во последно време. 

Кока Кола праив напори да се префрли во другите сектори како алкохол, вода, џусеви и сега и кафе откако се повеќе во светот се намалува конзумацијата на газирани пијалоци.

Повеќе за оваа зделка на следниов линк.

 

 

* реклами:

 

 

Бизнис

Македонија