ЕВЕ КАКО ЦИА ВЛАДЕЕ СО СВЕТОТ: Ова мало книгиче кое секое утро го читаат сите американски претседатели, за многу земји значат мир или војна!

Објавено на 11.09.2018 во 17:32:41 часот | Свет

Додека речиси цела Америка спие, специјален тим во ЦИА спрема мала брошура, која потоа во 6 часот наутро се чита во колатана шефот на ЦИА, за тој да ја потпише, и потоа се носи во Белата Куќа и му се чита на претседателот на САД.

Малата книга се вика Претседателски Дневен Брифинг и е 70-годишна традиција во САД, воведена од Хенри Труман кој сакал да добие навремени информации од разните владини агенции за тоа што се случува во светот и како тоа може да влијае на Америка.

Оваа книга за многу земји значи мир или војна, затоа што во неа се ставени сите можни закани за безбедноста на САД, и анализи и можни решенија што може и треба да се преземе.

Повеќе за ова книгиче, на следниов линк.

 

 

* реклами:

 

 

Свет

Македонија