ДУРИ СЕГА СЕ ОТКРИВААТ ПИКАНТЕРИИ: На 11-ти септември, 2001-ва, по терористичките напади во Њујорк и Вашингтон, во САД се одвивала вистинска драма, Буш со целиот свој кабинет и куп новинари 7 саати се возел во авион во очекување дека секој момент ќе биде срушен, се вратиле на земја откако целиот екипаж огладнел затоа што изеле се што понеле во авион!

Објавено на 11.09.2018 во 19:13:08 часот | Свет

Сите авиони кои оделе за САД биле препратени кон Канада, па малите аеродромчиња низ Канада се преплавиле со стотици авиони и илјадници збунети патници.

Буш се возел 7 саати во авион пратен со воени ловци во очекување дека секој момент може да биде срушен.

On this day, a tiny town in Newfoundland took in 6,700 passengers stranded during .

They didn't care about politics or who the President was.

They opened their homes and hearts to complete strangers, in their most difficult hour.

It's what Canada does.

Целата сторија, овде.

 

 

* реклами:

 

 

Свет

Македонија