ГОЛЕМ ГАФ НА КОПУКОТ ХОРХЕ КОЈ ГЛУМИ ГОЛЕМ ПАТРИОТ: Од над 30 македонски цркви во САД кои се под МПЦ, тој отиде во бугарска црква која е под БПЦ!!!

Објавено на 23.09.2018 во 11:51:24 часот | Македонија

Од над 30 македонски цркви во САД кои се под јурисдикција на МПЦ, копукот Хорхе отиде баш во бугарска црква која е под јурисдикција на БПЦ?!?!

Ова ни го дојави наш иселеник од САД:

"Инаку Иванов беше гостин во Црквата св. Климент во Детроит што е под Бугарска јурисдикција преку МПО (Макдонската патриотическа организација).

Нашите ја граделе па МПО ја зема и ја предаде на БПЦ."


Ние како портал Мактел не сме бугарофоби, немаме ништо против БПЦ која е сега технички и наша црква мајка, но смешно е како челниците на ВМРО ДПМНЕ дома глумат лудило и се големи патриоти, но во странство се однесуваат сосема спротивно од тоа во надеж дека некој нема да ги забележи.

За воља на вистината, Хорхе не го попречуваше договорот со Бугарија, но неговите фанови се големи бугарофоби и србољуби за кои само мајка Србија е лекот а Бугарија е најголемото зло на планетата.

Ние како Мактел сме за соработка со сите и пријателство со сите без да се глуми големи патриоти а во суштина да се крие зад тоа само болна желба за власт и народна пљачка!

 

 

* реклами:

 

 

Македонија

Свет