АЈДЕЕЕ - ШЕФОТ НА ДБК ПРИЗНА: Собранието сеуште нема контрола врз ДБК, дојдоа кај нас пратениците и си се вратија, нема правилник во ДБК за контрола, на хартија постои контрола, но технички не е спроведена цели 13 години!!!

Објавено на 24.09.2018 во 01:07:39 часот | Македонија

- Дојдоа кај нас пратениците, но неможеа да направат контрола затоа што нема правилник за тоа. 13 години, контролата била само на хартија како теоретска можност, но во пракса никогаш не била реализирана, затоа што нема правилник, нема формулар како се прави контрола во ДБК, како се влегува во системите, кои фајлови можат да се видат, што е дозволено да се пипа а што е заштитено, морам да бидам отворен кон вас и ова да ви го споделам, мора овие правилници да се изготват во наредниот период. Може пратениците да направат некаква штета на системот или некои фајлови да се компромитираат а кои се дел од судска истрага.

Шефот на ДБК, Горан Николовски

 

 

* реклами:

 

 

Македонија

Свет