ТРАМП ДОБИВА НОВА ЛИМУЗИНА ВРЕДНА НЕКОЛКУ МИЛИОНИ ДОЛАРИ: ЅВЕРОТ, како што го нарекуваат, добива нов лик, изработен од Кадилак, дел од Џенерал Моторс

Објавено на 26.09.2018 во 00:51:55 часот | Свет

ЅВЕРОТ, како што го нарекуваат, добива нов редизајн и нови модерни опции и команди.

Џенерал Моторс во чии рамки е брендот Кадилак доби тендер од 18 милиони долари за да развие две возила за претседателот.

Стариот ЅВЕР е од 2009-та, кога Обама стана за прв пат претседател.

Веќе 50 години, Кадилак ги прави претседателските лимузини, пред тоа Линколн бил задолжен за тоа.

Повеќе за ова, на следниот линк.

 

 

* реклами:

 

 

Свет

Македонија