ОВА НОРВЕЖАНИВЕ СЕ КАКО ОД ДРУГА ПЛАНЕТА

Објавено на 26.09.2018 во 15:26:58 часот | Забава

Во Норвешка кога на некој домаќин ќе му роди јаболкницата или друго дрво многу овојше, наместо да остава да се скапе, се бере дрвото, се става во ќеси целиот род и се закачува на ограда, минувачите и комшиите да се послужат?!

Што народ ќе беа бе овие, па камо на му умре козата на комшијата?! Цццц...

Па кај нас некој вака да остави, има сто клетви да добие, што се он замислува, нели можам ја да си купам, он мене ќе ми дава милостина, види го се прави важен, глуми лудило, за неговите мочани јабуки ми е мене, ќе си купам портокали, или па еден ќе помине и сите ќе ги земе и ќе отиде да ги продава на пазар на дива тезга...

 

 

 

* реклами:

 

 

Забава

Македонија