(ВИДЕО) Огромно цунами по земјотрес од 7.5 рихтери збриша цели села и градови во Индонезија, засега има околу 1000 мртви но се очекува бројката да биде многу поголема

Објавено на 29.09.2018 во 15:54:21 часот | Свет

Огромно цунами збриша цели села и градови во Индонезија.

Владата на Индонезија ги замоли САД, ЕУ и Русија да им помогнат со сателитски снимки од островите за да видат каде има најголемо оштетување.

Повеќе за ова на следниов линк.

 

 

 

* реклами:

 

 

Свет

Македонија