АМЕРИКА ВО ШОК: Кина ги шпионирала најважните американски фирми и институции со помош на мал чип скришно поставен на сите матични плочи на серверите на големите дата бази во САД!

Објавено на 04.10.2018 во 20:55:30 часот | Свет

Ова е навистина неверојатна сторија. Кина повеќе од 3 години ги шпионирала сите големи институции во САД со тоа што скришно инсталирале мал чип на сите матични плочи на големите сервери во дата базите ширум САД.

Случајно било откриено чипчето при една контрола откако Амазон сакала да купи фирма која користела такви сервери.

Целата сторија на следниов линк.

 

 

* реклами:

 

 

 

Свет

Македонија