УШТЕ ЕДНАШ СЕ ПОКАЖА: СДСМ Е ДРЖАВОТВОРНА ПАРТИЈА, ВМРО ДПМНЕ СЕ ПОЛИТИЧКО МАФИЈАШКО ФАШИСТИЧКИ ДЕЛИКВЕНТИ!!!

Објавено на 20.10.2018 во 09:52:54 часот | Колумни

Саше Ивановски

Новинар, основач и сопственик на Мактел.мк


По кој знае кој пат, уште еднаш на дело се покажа дека секогаш кога треба да се фрли некоја партија врз некоја бомба за да се спаси земјата, СДСМ е секогаш тука да се саморазнесе, додека ВМРО ДПМНЕ или ја нема никаде, или па помагаат бомбата да пукне појако, или долеваат барут или шајки на експлозивната направа!

Да се потсетиме што се беше направено и од кого во клучните моменти за опстанок на ова парче земјичка на Балканот:

- 1991-1992 - Мирно заминување на ЈНА, Киро Глигоров и СДСМ, ВМРО ДПМНЕ бараше да се отвори јужен фронт за да им се помогне на Хрватите и Босанците

- 08.03.1993 - Влез во ООН под привремена референца, влада на СДСМ

- 15.12.1995 - Партнерство за мир - влада на СДСМ

- 13.08.2001 - Рамковен Договор, прекин на војната, СДСМ, ВМРО ДПМНЕ беше за поделба на земјата

- 17.12.2005 - Кандидатски статус во ЕУ - влада на СДСМ

- 01.08.2017 - Договор за пријателство со Бугарија, влада на СДСМ

- 17.06.2018 - Преспански договор, влез во НАТО и ЕУ - влада на СДСМ

Добро, еве, ќе им признаеме на ВМРОНИТЕ, договор за стабилизација и асоцијација со ЕУ во 2001-ва година, декларација за соработка со Бугарија некаде 2000-та година и визна либерализација некаде 2013-та. Премалку за една партија која себеси се смета за патриотска а сите други биле предавници!!!

Ќе ми остане во сеќавање вечно сликата каде пратениците на ВМРО ДПМНЕ наредени до ѕидот во собрание немо и намрштено гледаат кон пратениците кои гласаат за влез на земјата во ЕУ и НАТО. Се прашувам, од каде бе толку омраза кон својата земја и својот народ?!?! Дали сте вие нормални бре копилиња нездрави?!?! Па тој народ и таа земја ви даваат плата бе, се што имате е благодарение на тој народ на кој душата му ја извадивте, и уште сакавте да го закопате, жив да умре во крв и гној и солзи?!?!

ГАДОВЕ!!! ИЗРОДИ!!! МОНСТРУМИ!!! ЛУДАЦИ!!! КОПИЛИЊА!!! СТОКА НЕНОРМАЛНА ФАШИСТИЧКА АНТИ ЗАПАДНА АНТИ НАРОДНА!!!

 

 

* реклами:

 

 

Колумни

Македонија