ВЛАДАТА ЌЕ ГИ МОТИВИРА ДЕЧИЊАТА ПОВЕЌЕ ДА ВНИМАВААТ НА СВОЈАТА ЛИЧНА ХИГИЕНА

Објавено на 20.10.2018 во 11:29:28 часот | Македонија

 
 
Page Liked · 23 hrs · 
 
Драги ученици, родители и наставници,

15 Октомври е Светски Ден за миење на рацете и ден за подигнување на свеста за чисти раце, за редовно миење и грижа за нашето здравје.

Дека чистите раце значат добро здравје, сигурни сме дека учениците веќе добро знаат, и затоа по тој повод, Министерство за здравство / Ministria e Shëndetësisë со поддршка од Министерство за образование и наука ги поканува учениците од 1-во до 5-то одделение од сите Основни Училишта во Република Македонија, да учествуваат на јавниот повик за ликовна творба на тема „Чисти раце-Добро здравјe“. 

Кандидатите-ученици имаат потполна слобода во креативното ликовно изразување кое можат да го насликаат на Блок А3 формат. 

Творбите може да ги испраќате на адресата на Министерството за здравство: 50 Дивизија, бр.14 Скопје, со назнака - Ликовна творба „Чисти раце-Добро здравје“, најдоцна до 15 ноември 2018 година.

Најдобрите трудови ќе бидат наградени, а од сите пристигнати ќе биде направена изложба на тема „Чисти раце-Добро здравје“, за која дополнително ќе известиме.

Ги повикуваме сите ученици, родители и наставници да се вклучат во оваа кампања, заеднички да се едуцираме за здравјето и да создадеме здрави навики кај младите.

 http://zdravstvo.gov.mk/javen-povik-za-likovna-tvorba-chisti-race-dobro-zdravje/

 

 

* реклами:

 

 

Македонија

Свет