ЗОШТО ГОЛЕМИОТ ЈУНАК МИЛЕНКО ГО НЕМАШЕ НА 27-МИ АПРИЛ ДА ТЕПА ВО СОБРАНИЕ: Да не се лажеме, јавните смртни закани од видни куртони беа порака до базата да убива и коле на терен!

Објавено на 24.10.2018 во 13:19:44 часот | Колумни

Саше Ивановски

Новинар, основач и сопственик на Мактел.мк


Повиците за линч кон видни членови на СДСМ и критични новинари од страна на куртони беше сигнал до масите, до стоката, баграта, разните анонимус Ќосевци да кољаат.

Не беше тоа знак дека лично Миленко и Тони Шанац ќе идат да кољаат и тепаат, туку тоа беше создавање на атмосфера на линч, кревање на омразата, бодрење на масите и силеџиите да тепаат убиваат по цена потоа и да заглават во затвор на долга робија.

Иако Миленко сега се преставува како најголем пријател и подржател на обвинетите од 27-ми април, факт е дека него го немаше таму. Друг сега лежи робија, храбриот јунак само бодреше на фб и интернет, само ги силеше силеџиите, но на терен го немаше никаде.

Тоа е затоа што он себе се смета за генерал, а генералите само командуваат со обичните војски нели.

Миленко е обично фашистичко копиле кое сака друг да гине за него додека он шета по светот и се гоштева и спие по скапи хотели со пари од порано кога беше скапо платена стока но и сега со пари најверојатно од Русите но и од украдените пари од акцијата за споменик на Кајмакчалан кој никаде го нема, а парите беа дадени, дури имаше и долг список на донатори од дома и странство.

Да не заборавиме и дека Миленко има буквално фабрика за пари подарена од владата на ВМРО ДПМНЕ, над 300 хектари државни пасишта за фарма во Градско каде со брат му имаат голема фарма а кози која годишно носи принос од над 100 000е со се субвенции.

Значи оваа свиња и редица други такви свињи, со своите јавни повици за линч само креираат атмосфера како онаа на 27-ми април кога стотици Ќосиња со испран мозок тргнаа да колат тепаат и газат се пред себе. Требаше и за тоа да одговараат и он и Јанко Бурек и Латас и многу други кои ги жестеа масите со своите емисии на тв, радио, колумни фејсбук статуси...

Но се спасија засега за тоа копилињата, но има за што да одговараат, правдата сепак донекаде е задоволена.

 

 

* реклами:

 

 

Колумни

Македонија