РУСИТЕ УСПЕАЈА САМИ ПО ГРЕШКА ДА ГО ОНЕСПОСОБАТ СВОЈОТ ЕДИНСТВЕН НОСАЧ НА АВИОНИ СТАР 40 ГОДИНИ!

Објавено на 31.10.2018 во 08:07:51 часот | Свет

Поради несреќа за време на поправаката на носачот на авиони Адмирал Горшчов, се случила хаварија при што бил пробиен едниот дек на носачот на авиони.

Поради ова поправаката ќе се продолжи за најмалку 6 месеци. 

Носачот се врати од Сирија со проблеми со моторот од кој излегуваше густ црн чад и други проблеми при што изгуби 2 од 13-те авиони кои ги носи на својата палуба.

Линк до целата сторија на ЦНН

 

 

* реклами:

 

 

 

Свет

Македонија