КОЧО АНЃУШЕВ ВО СВОЈ СТИЛ, ШТО НА УМ ТО НА ДРУМ: Јас пред да станам министер објавив дека имам капитал од 25 милиона евра, зошто би ризикувал да крадам и да одам во затвор кога успеав во животот, зошто ми се уште пари, ја сакам да помогнам на државата по цена да бидам медиски раскинат наместо да се сунчам на Карибите?!

Објавено на 08.11.2018 во 18:58:10 часот | Македонија

- Јас како ретко друг бизнисмен не го кријам мојот имот на даночните раеви зад туѓи имиња, и не само тоа туку и го објавив јавно во мојот анкетен лист. И ако го видите тој лист, ќе видите дека имам капитал од над 20 милиона евра, епа зошто би имал потреба да крадам и да ризикувам да одам во затвор?! Јас дојдов да помогнам на земјава, да се оддолжам на општеството, и други да успеат како мене, и тоа по цена медиски да бидам раскинат како што се случува деновиве, наместо да си одмарам на некој остров на Карибите и да си ги трошам тешко заработените пари во животот кои ги зарабитив сам како дете на стечајци.

Вице премиерот Анѓушев во свој познат стил, што на ум, то на друм, нешто што порано беа познати само Љубчо и Заев.

 

 

* реклами:

 

 

Македонија

Свет