ПА ДОБРО, ШТО ПРАВЕЛЕ МИНИСТРИТЕ ПРЕД НЕГО, ЗОШТО ОВА ПОРАНО НЕ СЕ ПОЧНАЛО: Над 100 милиона евра во градење на системи за наводнување

Објавено на 08.11.2018 во 21:18:06 часот | Македонија

Реализираме капитални проекти, ги зголемуваме наводнуваните плодни површини, создаваме конкурентно земјоделско производство. 

Обезбедени уште 23 милиони денари за Јужновардарска долина и нови 20 милиони евра за капитални проекти од водостопанството
Сe гради системот за наводнување „Равен – Речица“ - инвестиција од 975 милиони денари, која ќе овозможи наводнување на над 3.300 хектари во полошкиот регион
Се гради браната Конско, инвестиција од 40 милиони евра - најголема во последните 50 години за гевгелискиот регион. Наводнуваните површини ќе се зголемат од 1.500 на 8.000 хекатри 
Со системот за наводнување од Удово до Страиште, ќе се наводнуваат нови над 2.000 хектари во валандовско
Браната на Оризарска река ќе го реши водоснабдувањето во Кочани, Виница и Чешиново-Облешево
Се проектираат 3 од 8 мали системи за наводнување, со 1,8 милиони евра од европската ИПА 2015 програма
Реконструкцијата на системот за наводнување Врсаково во штипско, со инвестиција од 40.000 евра

 

 

* реклами:

 

 

Македонија

Свет