ЛЕЛЕ КАКОВ ДЕН: Кривичниот ги отфрли жалбите, Груевски мора во затвор уште утре!!!

Објавено на 09.11.2018 во 17:07:09 часот | Македонија

Кривичниот совет ги отфрли жалбите на адвокатите на Никола Груевски на жалбата што Груевски  лично ја поднесе за одложување на затворската казна.

Во одлуката на Кривичниот совет пишува дека „по ценење на фактите и доказите во жалбите Кривичниот совет донесе решение со кое го одби жалбите и го п0тврди решението на судијата за извршување санкции. Решението е испратено до странките во постапката и истото е извршно веднаш по приемот од странките“.

Ова значи дека во моментот кога ќе го добие решението од Кривичниот суд, Груевски треба да се пријави во затворот во Шутка.

 

 

* реклами:

 

 

 

Македонија

Свет