ЛЕВИЧАРСКИТЕ БАРДОВИ ОРДАНОВСКИ, ФРЧКОВСКИ, НАЈЧЕВСКА И ГЕРО ВО ТОТАЛНА ХИСТЕРИЈА: БАРААТ ЗАЕВ И СПАСОВСКИ ВО СТИЛОТ НА КОЛИШЕВСКИ И РАНКОВИЌ ДА ЈА ВРАТЕЛЕ УДБА, ОЗНА И ПОЛИЦИЈАТА ДА ЗНАЕЛА СЕКОЈ ШТО НАМЕРА ИМА И НИКОЈ ДА НЕ СМЕЕ ДА ПИСНЕ И ДО ТОАЛЕТ ДА ОДИ БЕЗ ЗНАЕЊЕ НА МВР И ДБК?!

Објавено на 15.11.2018 во 15:48:59 часот | Колумни

Саше Ивановски

Новинар, основач и сопственик на Мактел.мк


Левичарските либерални бардови овие два дена врескаат како прасиња на колење и гласно од нивните усни излегува една теза, девиза, тоерија а тоа е, полицијата на Заев и Спасовски треба да знаат СЕ, криви се за СЕ, треба да спречат СЕ, никој да не смее да мрдне, пиле да не смее да пролета и да се усере без МВР и ДБК за тоа да знаат и спречат!!!

Тотална масивна гломазна страхотна полициска држава да се инсталира за ВМРОНИТЕ да не смеат да избегаат или направат некоја мајмунарија без разлика дали во тоа им помагале домашни или странски тајни служби.

МВР, ДБК и владата да ги предухитрат ВМРОНИТЕ во секое можно сценарио, сите системи за борба против тероризам, домашен и надворешен екстремен насилен криминал, трговија со оружје, дрога, бело робје, све тоа да се стопира за 24/7 да ги следиме ВМРО-ните за слујачно некој да не избега и сотоа шарената револуција да не се разочорала.

И секако, без СУДСКА НАРЕДБА, јебеш судска наредба, овде идеалите биле у питање, за кој кур сме се бореле ако ВМРОНИТЕ не го јадат немиен?!

Ама чек, ќе се бунеле ВМРОНИТЕ на полициска држава, на хајка, ќе тужеле во Стразбург, ЕУ и НАТО ќе не карале што ќе сме нарушеле човекови праба и ќе сме злоупотребеле полиција во политичка битка итн, МА КО ТО ЈЕБЕ, ЧУЕ МИ ТАСЕ, ИМА БРЕ ЗАЕВ ДА СПРОВЕДЕ ШТО БАРДОВЕТО БАРААТ, КАКО ТОА ЌЕ СЛЕДЕЛЕ НЕКАКВИ ПРОЦЕДУРИ И УЗАНСИ?!?!

Се што ќе му текне на некоја будала да спроведе, избега, украде, направи некоја беља или мајмунарија, за све се криви Заев и Спасовски, не знаеле, требало да знаат, требало да спречат!

Така левичарите најгласни ја замислуваат полицијата, она све треба да знае 24/7, нешто како што Сашо Мијалков све знаеше, само што сега НИЕ ќе слушаме и све ќе следиме и пратиме, против злото?!?!

Тоа што таа замислена држава која они ја бараат што ебено наликува на плава верзија на РЕЖИМОТ НА ГРУЈО, тоа овие бардови не ги занима, иако Геро, комично, во исто интервју кога ја критикуваше МВР што Грујо избегал, ја критикуваше и за прекумерна употреба на сила при претресот на неговиот стан и на седиштето на ВМРО ДПМНЕ?!?!

 

Тоа дека за грешките и мајмунариите се криви тие кои направиле грешки и за тоа ќе си влечат последици, полицијата тоа треба да го докаже на суд под менторство и водство на обвинителство, тоа за левичарските бардове е еби ветар!

Ма какви бре судови, каква процедура, каква одговорност на тие што решиле да бегаат, крадат, убиваат, силуваат, кршат закони, не бре, криви се Заев и Спасовски, они све требало да дознаат, и да спречат, они треба да се како некаков семоќен и сезнаен бог над МАКЕДОЊА и све они да раководат, они сакаат Заев и Спасовски да владеат со Македоња како оној дебелиот буцко во Северна Кореја, тамо нема ич криминал, тамошната УДБА све тоа на време дознава и сече у корен со сатар!

Парадоксално, бардовето на левицата се понашаат исто како Грујо што владееше, шират популизам за ловење на слава пред народните маси, шират хистерија и паника, го користат гневот и неукоста на народот за да имаат читаност, гледаност, да ги сака народ. Тоа што лупетаат безвезе и што млатат празна слама нема везе, битно е народ да ги ракоплеска и да ги сака. Баш како Грујо што владееше 10 години.

 

 

* реклами:

 

 

Колумни

Македонија