СО ЈАПОНСКА ПОМОШ ЌЕ РЕНОВИРАМЕ БОЛНИЦИ: Покрај Клиниката за дигестивна хирургија, со Програмата на јапонската влада „Грант - помош за поддршка на мали проекти за човекова безбедност“ се опфатени и Клиниката за гинекологија и акушерство и Институтот за белодробни заболувања кај децата - Козле

Објавено на 16.11.2018 во 10:37:05 часот | Македонија

Голема благодарност до јапонската влада за грантот од речиси половина милион евра на пет здравствени установи за набавка на медицинска опрема, со цел подобрување на условите и зајакнување на капацитетите со опрема и реконструкција.

Покрај Клиниката за дигестивна хирургија, со Програмата на јапонската влада „Грант - помош за поддршка на мали проекти за човекова безбедност“ се опфатени и Клиниката за гинекологија и акушерство и Институтот за белодробни заболувања кај децата - Козле.

➡️ http://zdravstvo.gov.mk/polovina-milion-evra-japonska-pomo…/

 

 

* реклами:

 

 

Македонија

Свет