ЈАНИ МАКРАДУЛИ СЕ РАСТРЧА НИЗ СКОПЈЕ: Уште едно училиште префрлено од дрва на пелети, овој пат во Ново Лисиче

Објавено на 06.12.2018 во 17:14:36 часот | Македонија

Златко Марин

3 hrs · 
 
ОУ „Гоце Делчев“ во Долно Лисиче премина кон еколошки начин на загревање користејќи пелети наместо нафта.
 
По тој повод заедно со заменик-министерот за животтна средина и просторно планирање Јани Макрадули го посетивме училиштето и извршивме увид на новиот котел што почна да работи на пелети.
 
Очекувам дека ќе придонесеме за намалување на загадувањето на животната средина и на амбиенталниот воздух и за наредната година планираме сите училишта од Општина Аеродром да преминат кон овој еколошки начин на затоплување.

 

 

* реклами:

 

 

Македонија

Свет