После се што направија Србите изминативе 30 години на балканот, не војска, сите соседи треба да имаме нуклеарки свртени кон Нови Београд

Објавено на 14.12.2018 во 16:07:17 часот | Колумни

Саше Ивановски

Новинар, основач и сопственик на Мактел.мк


Србите сечат вени што Косово добило војска. А што очекуваа? Па 20 години зе закануваат дека ќе се врателе на Косово и маме ќе им расплакале на Албанците! И што очекуваа, Косоварите да ги чекаат со цвеќе наместо со своја војска? Па ако се враќаат, бар нека биде ферка па кој е појак нека победи.

После се што направија Србите овие 30 години на балканот, пробаа пола Хрватска да ја отцепат, го срамнија со земја Вуковар, ја поделија Босна, убија десетици илјади цивили, Сараево го држеа под опсада цели 5 години, го бомбардираа Дубровник и Загреб, пробаа Косово етнички да го исчистат за среќа Американците конечно се освестија по преспаните Сребреница и Сараево, само ние и Црногорците куртуливме од нив иако и ние за малце ќе го јадевме.

И нас ни го земаа целото оружје и не оставија со лажици и виљушки во касарните во 1991-ва. Тоа се Србите, според нов на балканот никој не смее да има војска, само они и тоа целото од ЈНА која едно време беше 4-та по ранг армија во Европа. Они да имаат и млазни авиони и најнови тенкови и хаубици и друга тешка артилерија, а сите околу нив да сме со лесни пушки и пиштоли, па така Србија ќе е од Београда па до Токија јеботе бог те јебо!

После сите зулуми на Србите, особено обидот за геноцид врз Косоварите кога во 1999-та ги набркаа од Косово кон Македонија во обид да ја дестаблизираат нашата земја а да го исчистат етнички Косово како еден вид освета за тоа што им се случи во Хрватска каде тие беа жртви на етничко чистење, мислам дека сите соседи на Србија па и Воводина и Санџак треба да имаат свои војски, за спремно да ги дочекаат разните нови Шешељовци и Аркановци на кои ќе им текне дека треба да се коља и да се беси и да се гази некој народ од небескиот српски народ.

Извинете драги Срби, ова не е омраза кон вас, вие едноставно не заслужувате да имате соседи без војкса, вашето ЦВ е доста ратоборно и опасно, мора да се пазиме од вас, разберете го тоа. Затоа и Хрватска купува најнови тенкови и авиони, никад не се знае што на вас ќе ви падне на памет. Доволно е САНУ пак да излезе со нова енциклопедија дека Србите историски се од Софија до Трст и потоа да се јави некој нов харизматичен брадоња како Вук Драѓковиќ заедно со некој мрднат генерал касап како Ратко Младиќ или оној со брковите Шливанчанин, и ојде се у три лепе...

Честитки за Косоварите, да ја користат војската само за одбрана, а им пожелувам никогаш да не мора да ја употребат.

 

 

* реклами:

 

 

 

Колумни

Македонија