СДСМ СЕ ПРОСТУВА ОД СВОЈОТ ОМИЛЕН ГРАДОНАЧАЛНИК: Збогум пријателе, Охрид и Охриѓани најмногу изгубија!

Објавено на 15.12.2018 во 13:37:34 часот | Македонија

Замина нашиот другар и соборец Јован Стојаноски. Длабоко сочувство до семејството. Прерано го загубивме.

Стефан Богоев

Вчера се видовме и дружевме. Не ми се верува!
Лесна ти земја друже Јоване 😥

Загубив голем пријател и колега.
Но, Охрид и граѓаните на Општината загубија најмногу, загубија голем човек и голем политичар. 
Нема зборови да ја изразат тагата... 
Почивај во мир Јован

Aleksandar Naumoski

15 mins · 

Некои луѓе живееат за да преживеат.
Некои да остават трага од своето постоење.
Лесна ти земја земјак!

Sto da se kaze drag prijatele Jovan nemam zborovi.
Pocivaj vo mir i vecna ti slava.

Со Јован се запознавме преку политиката и соработувавме коректно и професионално. Вчера на средбата на ЗЕЛС со Владата во Александар Палас седев до него. И по разговорот за професионалните предизвици негови и мои, прв пат започнавме и приватен разговор. Со гордост и радост ми кажуваше за неговите деца, за нивните студии. Се зачудив дека има 24-годишно дете. Со неговата позната насмевка ми рече: "Млад се женев." Зборувавме за тоа што е најважно во животот. Денес тие зборови ми звучат уште повистинито. Во шок сум од веста што ја примив денес! Во вакви моменти човек се потсетува за вистинските вредности во животот, а особено за вредноста на животот. Почивај во мир! Охрид загуби голем градоначалник!

Golema bolka. Cest bese da se raboti so tebe pocivaj vo mir drugar.

 Зоран Ногачески - Градоначалник на Дебрца

32 mins · 
 
Колку животот понекогаш знае да биде суров и неправеден.
Пред неколку дена заедно го пречекавме Министерот за локална самоуправа, заедно дававме изјави за медиумите, а вчера заедно, еден до друг седевме на Националната конференција во Скопје.
А, денес Те нема .
Почивај во мир, мој драг пријателе, проф.др.Јован Стојаноски, градоначалник на општина Охрид.
 

POCIVAJ VO MIR , DOBAR, CESEN , POZITIVEN COVEKU !
GOLEMA ZAGUBA !
EDEN OD RETKITE , SO MNOGU POZITIVNA OCENKA , KAKO GRADONACALNIK .

Почивај во мир драг пријателе...
Прерано замина...😞😞😞

Голема загуба за сите кои те познаваа!!!

Македонија и Охрид загубија голем човек.
Премногу рано не напушти, премногу...
Почивај во мир драг пријателе!

Голема загуба за Охрид и Македонија !!!
Почивај во мир пријателе !!!

 

 

* реклами:

 

 

 

 

Македонија

Свет