СТРАШНА ВЕСТ, СЕПАК НЕ СМЕ САМИ ВО ВСЕЛЕНАТА: Канадски телескоп за следење сигнали од вселената регистрирале сигнал од далечна галаксија оддалечена 2,5 милијарди светлосни години!

Објавено на 10.01.2019 во 00:42:12 часот | Наука

CHIME телескопот во Канада открил сигнал кој стигал повторувачки неколку пати и е со моќ како енергијата од сонцето во тек на цела година.

Повеќе за веста овде.

 

 

* реклами:

 

 

 

 

Наука

Македонија