ЛОВЕЧКА СТАРА ВОДЕНИЦА: Успешна бизнис приказна на повратник емигрант кој инвестирал во своето родно место!

Објавено на 10.01.2019 во 11:26:34 часот | Македонија

Дали да одем или не ? 
 
Има такви што си одат. 
 
Има такви и кој што се враќаат во Македонија за да инвестираат. Неизвесната транзиција од постоењето на Македонија отсели и отселува многу фамилии. Градовите, селата останаа празни и без луѓе. 
Ловечка Стара Воденица, се наоѓа на подножјето од планината Јабланица помеѓу Вевчани и Октиси.
 
Инвестиција во етно и ловечкиот туризам од страна на Sevdat Dervisoski. Нашинец, кој како еден од многумина, со цела фамилија живееше во благодетна Швајцарија така е и еден од ретките кои се одлучил да се врати и по 30 години поминати во странство, својот стекнат капитал да го инвестира во Македонија. Подвиг за почит. Нека биде мотивација за останатите наши на кои им е преку глава од гурбетот.
 
Инвестирајте и верувајте во својата држава. На Sevdat Dervisoski посакувам успех во се што планира да работи во својата татковина.

 

 

* реклами:

 

 

 

 

Македонија

Свет