ЗАЕВ ИМ ВЕТИ НА ГЛЕДАЧИТЕ НА АЛСАТ М: Првиот пасош со Северна Македонија ќе го имам јас и ќе биде на Албански јазик за да испратам порака дека нема ништо страшно да се има пасош на Албански јазик

Објавено на 23.01.2019 во 00:01:10 часот | Македонија

- Премиере, ќе соберете ли храброст да извадите пасош на Албански јазик како знак на симболика дека нема ништо страшно во тоа?, го праша водителот Рушити премиерот Заев во емисијата 200 на АлсатМ.

- Секако, ако нема законски пречки, ќе извадам, немам јас никаква фобија или предрасуда, јас ќе го имам првиот пасош со Северна Македонија и ако може ќе побарам да биде на Албански јазик. , одговори премиерот.

 

 

* реклами:

 

 

 

Македонија

Свет