БРАВО: Во кампусот на техничките факултети во Скопје е отворен Деловно-технолошкиот акцелератор за млади претприемачи и иноватори, во рамки на Научно-технолошкиот парк

Објавено на 20.02.2019 во 13:14:57 часот | Македонија

Mariya Gabriel: „Со силно темпо се работи на целосната реализација на Научно технолошкиот парк што ќе претставува силна заедница помеѓу младите луѓе и компаниите. Тоа ќе донесе резултати за граѓаните, економијата и европската перспектива на целиот регион.

Јас верувам дека регионот може да стане успешна приказна во областа на дигитализација во Европа.“

Во кампусот на техничките факултети во Скопје е отворен Деловно-технолошкиот акцелератор за млади претприемачи и иноватори, во рамки на Научно-технолошкиот парк (НТП).

На настанот се обратија Претседателот на Влада на Република Северна МакедонијаZoran Zaev, министерот за информатичко општество и администрација, Damjan Manchevski, еврокомесарката за дигитална економија и општество, Мариа Габриел, како и директорот на#ФИТРJovan Despotovski

Повеќе информации, како и видео од целиот настан се достапни на следниот линк:http://www.fitr.mk/pocnuva-so-rabota-del-od-naucno-tehnoloski-park/

 

 

* реклами:

 

 

 

 

Македонија

Свет