ПРЕМИЕРЕ ЗАЕВ, ПРЕТСЕДАТЕЛЕ ПЕНДАРОВСКИ СОПРЕТЕ ГО ОВА ЛУДИЛО!!!

Објавено на 09.03.2019 во 14:48:21 часот | Колумни

Саше Ивановски

Новинар, основач и сопственик на Мактел.мк


Згрозен сум од предлог законот за абортус според кој жената ќе може да побара абортус до 6-ти месец на бременост затоа што бебето ќе ја загрозувало нејзината материјална и социјална состојба?!?!

Ќе ги фрлате бебињата офоремни во 6-ти месец во канта за ѓубре затоа што ќе било тешко да се чуваат?!?!

Аман бе луѓе?! И либерализмот и левицата се претера, срамота, ова е дно!!!

Еве ги првите последици од тоа што нашата десница е девастирана и клекната на колена.

МПЦ и ИВЗ мора да реагираат. Сета јавност мора да се крене. Ова е кланица во најава!

Има илјадници парови кои чекаат да посвојат дете со години а ние ќе фрламе бебиња во канта за ѓубре?!?!

Легално на клинички центар?!?! Де бре чуѓе, што ви е на вас?!

Премиере Заев, претседателе Пендаровски, вклучете се во дебатава, реагирајте, ова е страшно.

Сржавата треба да ја заштити жената така што ќе ја зголеми социјалната и детската помош, ќе се средат домовите за сираци, ќе се подобри системот за посвојување, ќе се почнат јаки кампањи за посвојување, но ова организирано колење бебиња ми е несфатливо и одвратно!

Феминизмот се претера, ова е веќе тотално забегување!

 

 

* реклами:

 

 

 

Колумни

Македонија