БОМБА НА ВЕНКО ФИЛИПЧЕ: Во 2018 година се реализирани над 3.200 нови вработувања во јавното здравство

Објавено на 24.03.2019 во 23:19:02 часот | Македонија

Во постојана комуникација сме со синдикатите во областа на здравството, и продолжуваме со интензивна соработка во областите од интерес на здравствените работници.

На средбата со синдикатите од регионот истакнав дека во соработка со нашите синдикати овозможивме зголемување на платите на здравствените работници. Дополнително, овозможивме зголемување на надоместокот за прекувремена работа, дежурство и ноќен труд. Во 2018 година се реализирани над 3.200 нови вработувања во јавното здравство.

Со измената на Законот за здравствена заштита, од оваа година за првпат во нашата земја, секој млад лекар ќе добие шанса да се ангажира во системот на јавно здравство. Посветено работиме да креираме фер општество за сите млади луѓе.

 

 

* реклами:

 

 

 

 

Македонија

Свет