Блерим Река е у основа политички антиталент и не многу бистар човек

Објавено на 17.04.2019 во 22:53:18 часот | Колумни

Саше Ивановски

Новинар, основач и сопственик на Мактел.мк


Блерим Река имаше прекрасна шанса да профитира политички во еден епски дуел на СДСМ и ВМРО.

Да имаше малце политички сенс, памет и харизма, тој ќе успееше да се наметне како сериозен кандидат кој ќе ги привлечеше сите неопределени кои ќе гласаа за него ако тој ги освоеше со својата индивидуа.

Но тој се покажа како еден смешен кловн, не многу бистар циркузант тотално изгубен во просторот и времето.

Па дури си дозволуваше да ја брани фашистката Сиљановска од Стево Пендаровски?!?!

Ееееј, од Пендаровски, човекот кој важи за симбол на Албанофил, советник на еден Борис Трајковски, човек АНТИ ТЕЗА, АНТИ ПОД на Шешељовката Сиљановска, и овој кловн кој се нарекува себеси професор толку се изгуби што одбра да биде кутренце, загар на една Сиљановска?!?!

Жално беше тоа да се гледа во дебатите.

Кој изгубен не толку бистар човек, жал да те фати, ако е ова најдоброто што можеше да извади Албанската опозиција...

Што требаше да направи Река?

Жестоко да ја масакрира Сиљановска. Потоа жестоко да го масакрира и Пендаровски, со мала дистанца и пофалба за она што е несомнено за пофалба.

Наместо да биде загар на ВМРО ДПМНЕ, Река требаше да биде камшикот против ВМРО ДПМНЕ и СДСМ и ДУИ, тоа ќе беше дочекано со овации од целата јавност!

ШТЕТА! ЈБГ! ТОА Е!

Наместо тоа, Река предизвикуваше гадење кај Албанците па и кај мене со тоа што се гушкаше страсно, па пиеше кафиња со Сиљановска, ниту еднаш не ја нападна, па дури и ја бранеше и влегуваше во дуели со Стево ради неа?!?!

 

 

* реклами:

 

 

 

 

Колумни

Македонија