(ВИДЕО) ТИТУЛАТА ПОЛИТИЧКИ АНТИТАЛЕНТ ОДИ ВО РАЦЕТЕ НА ОВОЈ ЗЕВЗЕК: Либерална Партија згасна, не успеа да собере 1000 потписи, лидерот кој ја ЦРКНА ќе бил политички аналитичар, ќе советува како да убиете партија која некогаш давала министри за надворешни и спикери на собрание?!

Објавено на 03.05.2019 во 20:05:22 часот | Македонија

Замислете да наследите партија која е бренд и која давала министри за надворешни и спикери на собрание.

Замислете да сте пратеник во собрание во опозиција додека на власт е забеганиот Грујо и неговата банда.

И после сето тоа толку да ја промашите целата политичка групировка и политичка тактика и стратегија и да дојдете до дереџе партијата да ви згасне во судски регистар затоа што не може да соберете 1000 потписи?!

Е за тоа ви треба Ивон Величковски за лидер! Е сега олеснителна околност за него е што либералните вредности се тешки за продажба на јавноста, исто така во земјава не е лесно да бидеш трета опција, исто така да тераш политика во земјава а да бидеш поштен исто така не е лесно, но сепак, фијаското на либерална партија оди целосно во рацете на Величковски кој е мудар и поткован за дипломат но за политички лидер нема талент и од ова поголем доказ нема.

 

 

* реклами:

 

 

 

 

Македонија

Свет