ЗАКЛУЧОК ОД ПОСЛЕДНАТА ТВ ДЕБАТА: Сиљановска како да се кандидира за лидер на ВМРО ДПМНЕ а не за претседател на државата!

Објавено на 03.05.2019 во 21:41:49 часот | Колумни

Саше Ивановски

Новинар, основач и сопственик на Мактел.мк


Настапот на Сиљановска на последната тв дебата беше навистина грозен и шокантен.

Таа како да се труди да им се допадне на ВМРО-вцитер а не на широките народни маси како неопределени, разочарани левичари, малцинства итн...

Таа многу ми заличуваше на Мирка Велиновска стегната со некоја опасна диета и малце повеќе интервенција околу забалото...

Таа како да е во трка за лидер на ВМРО ДПМНЕ а не за претседател на државата?!?!

Интересен пристап, брутален и многу тв гледлив но ни се огади на ситер што имавме барем малце симпатии за неа пред кампањата.

Секако, таа сега пак многу повеќе им се допаѓа на ВМРО-вците, но нели тоа не требаше да биде целта, што ако им се допадне, што после кога ќе изгуби, ќе биде ли новата Доста Димовска во Вемерето?!

Новата мајка на ВМРО ДПМНЕ?! 

Зачуден сум, очекував Сиљановска да не шармира, да биде поголем Заев од Заев, да биде пошарена од шарените, поголем шармер од Димитров, поголема политичка дама од Шеќеринска, само така таа ќе успееше да направи политички бум а тука ВМРО ДПМНЕ сосема незаслужено да биде политички добитник.

Вака Сиљановска само ќе може да биде силен фактор во поразената изолирана ВМРО ДПМНЕ....

 

 

* реклами:

Колумни

Македонија