(ВИДЕО) ШОКАНТНО: УРЕДНИЦИ НА ТЕЛЕВИЗИИ И ПОРТАЛИ ШИРЕА ЛАЖНИ ВЕСТИ ДВА СААТА НА ТВ 24!

Објавено на 15.05.2019 во 14:53:49 часот | Македонија

Теменугов: Министерство за еконимија како и да не постои!

(Оваа година имаме рекорден број на странски инвестиции кои ги договара токму ова министерство, исто така имаме за прв пат субвенции на домашни компании, исто и тоа оди преку министерство за економија)

Теменугов: Министерство за транспорт и врски е ужас, уште чекам да се возам до Штип со автопат!

(Во моментов има 1 милијарда евра пари во над 100 градилишта на локални, регионални, експресни и авто патишта!)

Теменугов: Зошто власта на се фокусираше на социјалата?!?!

(Власта ја зголеми социјалната помош на 200е, ја покачи минималната плата на 200е, го зголеми бројот на деца кои земаат детски додаток од 5000 на 70 000, ги укинаа групните домови за деца и сите деца ги пратија во мали семејства, градат околу 100 градинки, вработија над 1000 нови негувателки во градинките, има над 30 милиона евра на располагање за самовработување и за доквалификација на невработени)

Горан СДК: Заев немаше храброст да го сопре полнењето на администрацијата со партиски војници! Народот бара добро владеење!

(Бројот на буџетари е намален за преку 15 000 луѓе, базата на СДСМ не излезе во прв круг да гласа затоа што е незадоволна дека е невработена. Оваа власт во сите аспекти е транспарентна и демократска, но не се фали па дури и уредници на медиуми велат дека владата не работи добро?!?!)

Секуловска: Заев е премногу мек!

(Значи треба да е диктатор?!)

Растодер: Заев не требаше да прави амнестија!

(Па како бе човече ќе влезевме во НАТО без договорот од Преспа кој немаше да помине без амнестијата?!?!)

 

 

* реклами:

 

 

 

 

Македонија

Свет