МАКЕДОНИЈА ВО ШОК: Бранко Црвенковски досега само за кирија за канцеларии и сметки за струја, вода, интернет и телефон ја чини државата фантастични 400 000 евра!!!

Објавено на 20.05.2019 во 21:39:31 часот | Македонија

Месечно кирија од 3000е за канцеларии, плус сметки од 700е за струја, парно, вода, телефон и интернет.

Годишно тоа е 40 000е, а за 10 години тоа е 400 000 евра од буџетот на државата!!!

Ова е без платите на вработените во кабинетот и неговата пензија од 100 000 денари месечно!!!

Ова го ископаа новинарите од емисијата КОД на Снежана Лупевска.

ПА ОВА Е ЛУДИЛО!!! Зошто толкави астронсомски трошоци?! Зошто морало канцеларија со кирија од 3000е, па колку квадрати има таа канцеларија?!?!

Нормален стан од 100 квадрати се издава за 300 до 500е во строгиот центар на Скопје, зошто се забегало со толкава кирија?!

И какви се тие сметки што стигаат до 700е месечно?!?! Зошто вакво расипништво со народните пари, каков е овој однос кон народот?!

 

 

* реклами:

Македонија

Свет