СИТЕ ИЗНЕНАДЕНИ, ОДЛИЧНИ ВЕСТИ ЗА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА: ЛЕВИЦАТА ПОБЕДИ НА ЕУ ИЗБОРИТЕ ВО ХОЛАНДИЈА!

Објавено на 24.05.2019 во 09:47:38 часот | Македонија

Одлични вести за Северна Македонија од изборите за европарламентот. Во Холандија победи левицата што е тотално изненадување за сите.

Тие освоија најмногу пратенички места и сега ќе се поголема сила во евро парламентот од либералите на премиерот Марк Руте.

Второто место го освоија либералите додека третото место го освои крајната десница.

Ова значи дека Северна Македонија ќе има малку подобар прием од Холандија во своите ЕУ аспирации, левицата е основач на ЕУ и голем промотор на ширењето на ЕУ.

 

 

* реклами:

Македонија

Свет