Каракамишева плаче: Епа тоа е, за Тамара имаше пари, за мене нема да одам на Венецијанска комисија

Објавено на 24.05.2019 во 11:18:25 часот | Македонија

Статус на професорката Тања Каракамишева: Еве веќе трета година како ќе ја пропуштам Годишната средба на поткомитетот за Уставна правда при Венецијанската комисија поради тоа што државата не сака да ми ги покрие патните и хотелските трошоци за дводневен престој во градот каде што се организира средбата.

На сите членови на поткомитетот трошоците и дневниците им се покриени од државата која ја претставуваат САМО за мене пари нема.

Значи, да се разбереме, НЕ БАРАМ ДНЕВНИЦИ…НЕМА пари за авион и хотел?! Кога не сум Тамара да ми организираат 15 дневен престој, плус ќеш, плус владин авион, сето тоа на државен трошок….

 

 

* реклами:

Македонија

Свет