Самоил Самак: во соработка со НАСА направивме роботски систем кој ќе произведува делови во вселената

Објавено на 11.06.2019 во 21:00:32 часот | Македонија

Самоил Самак: во соработка со НАСА направивме роботски систем кој ќе произведува делови во вселената

 Микросам е една од најиновативните компании во земјава! Речиси три децении оваа прилепска компанија го држи приматот на светски познат производител на машини за композитни материјали, кои се пласирани во четириесетина држави ширум светот. Клиентите на Микросам се од САД, Европа, Русија и Јапонија.

Ако прашате што е тајната на успехот на повеќедецинското успешно работење на оваа компанија, одговорот е едноставен – постојано следење на светски актуелните технологии и нивно успешно усвојување. Успесите на Микросам се нижат еден по друг. За последниот успех во Париз и идните планови Иновативност разговараше со Самоил Самак, главен технички потпретсетадел на Микросам

Линк до интервјуто, овде.

 

 

* реклами:

Македонија

Свет