ЗАЕВ: Ваучер од 15 000 денари за домашни хотели со мерката организиран одмор на работници со ниски приходи

Објавено на 19.06.2019 во 16:31:37 часот | Македонија

Започна мерката организиран одмор на работници со ниски приходи. Сите семејства чии месечни примања не надминуваат нето износ од 22.000 денари, можат да се пријават на Јавниот повик и да добијат ваучер во вредност од 15.000 денари. 

Корисниците на овие ваучери ќе имаат на располагање голем број категоризирани хотели во земјата, со што го стимулираме и развојот на домашниот туризам, кој во 2018 бележи раст од 12% во однос на 2017.

Линк до јавниот повик www.economy.gov.mk/doc/2623

 

 

* реклами:

loading...

Македонија

Свет