Унгарскиот Парламент гласаше „за“ прием на Северна Македонија во НАТО

Објавено на 25.06.2019 во 19:14:27 часот | Македонија

унгарија-парлманет-дзафери

Претседателот на Собранието, Талат Џафери, на покана на претседателот на Националното собрание на Унгарија, Ласло Ковер, денеска присуствуваше на чинот на ратификација на Протоколот за пристапување на Република Северна Македонија во НАТО од страна на Националното собрание на Унгарија.

На гласањето се изјаснија 153 пратеника кои едногласно гласаа „за“ и ја поддржаа ратификацијата, соопштија од Кабинетот на Џафери.

 

 

* реклами:

loading...

Македонија

Свет