ЗАЕВ ЈА НАТОЧИ ПРВАТА ЗЕЛЕНА НАФТА, НАД 200 МИЛИОНИ ДЕНАРИ ПОМОШ ЗА ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ СО ЗЕЛЕНА НАФТА!

Објавено на 02.08.2019 во 12:52:08 часот | Македонија

Започна мерката за зелена нафта, со која се опфаќаат 55.000 земјоделци. 

Најголемиот трошок во земјоделството отпаѓа на нафтата, па затоа ја воведовме мерката за зелена нафта, која предвидува државата да покрива 30% од трошоците за набавка на гориво за земјоделска механизација.

Им посакувам на земјоделците со здравје да ја користат картичката за зелена нафта и да го зголемувате квалитетното македонско 🇲🇰земјоделско производство! 

 

 

* реклами:

Македонија

Свет