АРСОВСКА ОД СОЈУЗ НА КОМОРИ: Даноците да се укинат комплет, па знаете ли колку е една ламела на Порше Чејен?!

Објавено на 14.09.2019 во 14:49:50 часот | Македонија

(Насловот на сторијата е пародија на кажаното)

- Наместо пропорционален данок нагоре требаше да се оди наделу од 10% па се до нула, а во земјоделието требаше тотално да се укинат даноците и во многу други сектори требаше да се укинат давачките! Бизнисот не може да ги истрпи давачките во земјава!

Арсовска, шефица на сојуз на стопански комори на дебата на Телма. Веројатно според неа треба да се укине и полиција и армија па ако запука пак на Табановце да и дадеме нејзе шлем и калашников па оваа лепотица да распали со тие ноктите да се бори и да ја брани државата! Или ако треба да се апси некој криминалец она место Алфите да иде да апси нарко дилери или терористи од ИСИС!

Значи една држава треба да има и силна и мотивирана полиција, армија, судство, обвинителство, политичари, наставници, лекари, пожарникари, инспектори итн итн и затоа треба да има и одреден степен на даноци. Не може да се укинат даноците и само бизнисмените да живеат а све друго да испоцрка!

 

 

* реклами:

loading...

Македонија

Свет