КОМЕДИЈА ВО КАВАДАРЦИ: Министерот за земјоделие се појави на партискиот протест на лозарите, кога го видоа се разбегаа зошто немаа храброст да го погледнат во очи!

Објавено на 19.09.2019 во 22:19:14 часот | Македонија

Од денешниот протест на лозарите од тиквешкиот регион ги издвојуваме "лозарите"👇

👉 Цветан Трипуновски - претседател на централната партиска комисија за земјоделство на вмро
👉 Златан Стојчев(со брковите)- кој се гушка и седи заедно со мицко и цветан, е претседател на здружението Тиквешки лозаро-овоштари кој го организираат протестот(непартиски нели)
👉 Весна Пемова - претеничка од редовите на вмро од Кавадарци, која во свое време не крена глас против власта на вмро, кога Повардарие ги уништи лозарите и не им исплати ниту денар од неколку реколти откупеното грозје
👉 Зоранчо Јованчев - Претседателот на вмро во Кавадарци
👉 Филип Тасев - претседател на умс Кавадарци

И уште многу директори, раководители, вработени во државна администрација и за жал 10 изманипулирани и партиски организирани земјоделци.

Пазете, протестираа за да се исполнеле нивните барања, а кога се појави министерот за земјоделство Трајан Димковски, да ги праша кои се нивните барања тие си отидоа со образложение дека не ги кажувале барањата.

 

 

* реклами:

loading...

Македонија

Свет