ВНИМАНИЕ: ГЕРО И МИЛЧИН МУ РЕЖИРААТ НА НАРОДОТ ТРУМАН ШОУ ПО НАРАЧКА И СЦЕНАРИО НА ВЕМЕРОТО!

Објавено на 29.09.2019 во 12:59:48 часот | Колумни

Саше Ивановски

Новинар, основач и сопственик на Мактел.мк


Задачата на Геро и Милчин со своите медиуми, конекции со други новинари во соработка со ВМРО ДПМНЕ да пласираат теми во временски тајминзи така да креираат во земјава атмосфера на незадоволство, гнев, бес и апатија.

Со два збора, Владе и Геро ќе режираат ТРУМАН ШОУ, како во славниот филм со Џим Кери, каде иако владата ја носи земјата во ЕУ и НАТО, земјата се стабилизира и подобрува на сите полиња, било да е социјала, демократија, медиуми, судство, екологија, земјоделие, економија. меѓуетнички односи, криминал, корупција итн итн но сепак, Геро и Милчин ќе ги саботираат сите успеси но ќе креираат лажни скандали или пак постоечки ќе ги креваат на неверојатно хистерично ниво.

Во тоа ќе им помага Канал 5 телевизија која како да ја рекетира владата за да добие владини кампањи во медиумите затоа што Канал 5 работи со загуба.

Помогнати ќе бидат од сите куртонски инсталации кои се поврзани со ВМРО ДПМНЕ како и со сите незадоволни од Бихачка кои испаднале од игра.

Ќе биде интересно, да видиме дали ќе им успее.

 

 

* реклами:

loading...

Колумни

Македонија