МАКСО СИ РАБОТЕ: Изработен е идејниот проект за реконструкција на комплексот СОКОЛАНА

Објавено на 09.10.2019 во 10:18:10 часот | Македонија

Maksim Dimitrievski

Изработен е идејниот проект за реконструкција на комплексот СОКОЛАНА
1. Фаза I партерно уредување и озеленување 2019 и 2020г.
2. Фаза II изработка на проект за санација на објектот 2020г.
3. Фаза III санација и реконструкцијс на објектот 2020 и 2021г.
Новиот план за спортскиот комплекс "Соколана" предвидува:
Партерно решение со реконструкција на постоечките и изградба на нови спортски терени.
- Терен за ракомет и мал фудбал со фиксни трибини со капацитет од 568 места
- Терен за кошарка со дополнителни 4 коша за уличен баскет
- Терен за одбојка
- Службен паркинг 6 места
- паркинг за посетители 29 места
- Проширување на пристапната улица на 5.5 м
- Комплетно осветлување на терените и објектот
* Во 3Д визуелизацијата нема приказ на главниот објект кој што е под заштита и истиот ќе го задржи истиот надворешен облик и афтентичната архитектура
- Благодарност за експедитивноста во изработката на проектот на тимот во Ј.П за П.У.П." КУМАНОВО ПЛАН"

- Почитувани, отворени сме са сите добронамерни сугестии од ваша страна а особено ке го цениме мислењето на стручната фела со цел месецов да дојдеме до конечното најсоодветно решение.
Ви благодарам однапред
#СоколанаНашаГордост
#500ГодиниКуманово

 

 

* реклами:

loading...

Македонија

Свет