КОЧО БОМБАРДИРАШЕ НА ТЕЛМА: Само 2 милиона евра донесоа пропорционалните даноци, сите бизнисмени се снајдоа и ги префрлија фирмите фиктивно во соседството но фабриките се тука па наместо да добиеме ние изгубивме милиони евра со пропорционалните даноци!

Објавено на 12.11.2019 во 00:36:17 часот | Македонија

* Реклами ----------------------------------------------------------------------------------------
  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

* Реклами  ---------------------------------------------------------------------------------

  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

- Сите бизнисмени ги префрлија фиктивно фирмите во Бугарија, Србија, Солун или Приштина, затоа што таму даноците се за 5 до 10% пониски, па фабриките се тука но фактурите се книжат во компании регистрирани во странство, затоа од пропорционалните даноци само 2 милиона евра влегоа во буџетот, се друго ни избега во странство и практично имаме загуба со оваа мерка наместо бенефит, ги избркавме фирмите. Од 27 милиона раст на приходот од персоналните даноци, само 2 милиона се должат на пропоционалниот данок, останатите 25 милиона се од растот на платите и од новите 30 илјади вработени.

Кочо Анѓушев бомбардираше на Телма вечерва.

 

 

* реклами:

loading...

Македонија

Свет