ПРВ ГОЛЕМ УСПЕХ НА ТРАМП: Успеа да ги намали даноците за бизнис заедницата, вкупно 1,5 трилион долари ќе останат во економијата а не во буџетот на САД во наредните 10 години

Објавено на 22.12.2017 во 17:30:52 часот | Свет

Трамп успеа да ги донесе на сила новите даноци со кои се кратат давачките за американските компании и средни и мали бизниси и сопственици со што на долг рок се проценува дека 1,5 трилиони долари или 1500 милијарди долари ќе останат во рацете на Американската економија а не во буџетот на САД.

Со ова ќе се зголеми јавниот долг на Америка кој сега изнесува околу 15 000 милијарди долари, но се проценува и дека ќе придонесе за голем економски раст на Американската економија затоа што сега повторно ќе биде конкурентна на даночните раеви и земјите каде даноците се ниски.

Аналитичарите покажуваат скепса за овие надежи, но сепак доколку има голем раст тогаш поради моќната економија ќе се зголеми наплатата на даноците па јавниот долг ќе се намали иако се намалуваат даноците.

Повеќе за ова на следниов линк.

 

 

* реклами:

 

 

Свет

Македонија