(ФОТО) Невремето направи хаос во Преспа – градот ги уништи јаболката, откорнати дрвја, голема материјална штета

Објавено на 11.07.2019 во 00:10:40 часот | Македонија

Силното и незапамтено невреме Ги зафати селата на источната страна на Предпанското Езеро од Претор па се до Долно Дупени, невремето го погодило и селото Стење кое се наоѓа на западната страна.

Материјалните штети се големи, а градот повторно уништи дел од родот на јаболката. Ексклузивните фотки кои ги направи тимот на Centar.mk покажуваат откорнати дрвја, уништени јаболкови насади и друга материјална штета.

 

 

* реклами:

loading...

 

Македонија

Свет