БОМБА НА ЈОВАНОВИЌ: Се шокирав кога дознав дека Орце Камчев зема 250 000 евра плата месечно а плаќа придонеси на само 1% од тој износ!

Објавено на 20.08.2019 во 17:26:03 часот | Македонија

Бране Јовановиќ се извадил од памет кога дознал дека Орце Камчев зема 250 000е месечна плата а плаќа само 1% персонален данок на тој износ, што е предвидено и со закон кој тој се залагал да се смени но не успеал.

- Според законот се оданочува плата само до 16 просечни плати, се над тоа не се оданочува. Па за овие 250 000е бизнисменот плаќаше придонес само 1% што за мене и ден денес е нешто шокантно и неразбирливо!, реќе Јовановиќ кој беше 2 години советник на министерот за финансии, Драган Тевдовски.

 

 

loading...

 

Македонија

Свет