Инспекторите постапуваат по пријава од граѓани за неиздавање фискални сметки во продавниците на Пластичарска.

Како што соопштуваат од УЈП , контролите поминале без отпор од стопанствениците.  

До сега УЈП извршиле контроли за издавање фискални сметки и во Дебар , Кичево , Охрид , Куманово , Дојран и други градови.