ФОН и SWISS UMEF од Женева потпишаа Договор за издавање двојни дипломи

Објавено на 21.08.2019 во 00:36:49 часот | Македонија

Универзитетот ФОН од Скопје и SWISS UMEF Универзитетот од Женева, Швајцарија денеска потпишаа Договор за издавање двојни дипломи со кои студентите ќе имаат можност да студираат во прв, втор и трет циклус студии, со македонска школарина, по исти услови и во Скопје и во Женева, по што ќе добијат двојни дипломи.

Од ФОН информираат дека усогласувањето на студиските програми, контролата на квалитетот и критериумите што ги нуди швајцарскиот образовен систем, траело повеќе од една година.

 

 

loading...

 

Македонија

Свет