БРАВО: ЛЕНЧЕ НИКОЛОВСКА СОВЕТНИЧКАТА НА ЗАЕВ ГО ВРАЌА СОНЧОГЛЕДОТ НА МАКЕДОНСКИТЕ НИВИ!!!

Објавено на 23.08.2019 во 18:31:13 часот | Македонија

soncogled_najava1

Земјоделци, од другата недела фабриката „Благој Ѓорев“ започнува со откуп на сончогледот од договорното производство.

Според најавите на директорот Горан Лазов, сончогледот ќе го откупува по нешто повисока цена од берзанската и изнесува 17, 30 денари за килограм. Очекува да откупи околу 6000 тони што е речиси тројно повеќе од ланската година. Плаќањето е според договорите и тука нема да има никаков проблем.
Успешно завршување на оваа реколта значи и успех на договорното производство и можност да го вратиме сончогледот на македонските ниви, што беше моја основна цел и заложба на оваа Влада.

Фејсбук статус на Ленче Николовска, посебен советник за земјоделство, шумарство и водостопанство на ПВРСМ

 

 

loading...

 

Македонија

Свет