ЈАВНОСТА ВО ЕУФОРИЈА - НАЈЦРН ДЕН ЗА МАФИЈАТА ДОСЕГА - ДЕНЕСКА ТРЕБА ДА СЕ СЛАВИ 8-МИ СЕПТЕМВРИ: РАЗРЕШЕН ЈОВО ВАНГЕЛОВСКИ, ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ВРХОВНИОТ СУД И НАЈГОЛЕМ ЗАШИТНИК НА МАФИЈАТА И КРИМИНАЛОТ!!!!

Објавено на 10.09.2019 во 14:29:38 часот | Македонија

РАЗРЕШЕН ЈОВО ВАНГЕЛОВСКИ, ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ВРХОВНИОТ СУД

Предлогот за разрешување на врховните судии беше поради незаконската постапка околу овозможувањето на Сеад Кочан да се брани од слобода. - Разрешениот претседател на Врховниот суд Јово Вангеловски (Фото: СДК.МК)

Судскиот совет го разреши претседателот на Врховниот суд Јово Вангеловски. По две години неуспешни обиди да се најде мнозинство за негово разрешување, денеска Советот го разреши и од претседател и од функцијата судија.

Покрај Вангеловски, разрешена е и судијката од Врховниот суд Рахилка Стојковска, како и уште еден судија, чиј идентитет и од кој суд е засега се непознати.  Разрешени се со 8 гласа „за“.

Предлогот за разрешување на врховните судии беше поради незаконската постапка околу овозможувањето на Сеад Кочан да се брани од слобода. Со три гласа „за“, пред 2 години Вангеловски и двајцата судии го ослободија избеганиот Кочан од притвор.

Сите се разрешени за несовесно вршење на функцијата. На општа седница, без изгласана одлука со мнозинство дека Државниот јавен обвинител (тогаш Марко Зврлевски) може да се меша во предметите на СЈО, Јово Вангеловски прими Барање за заштита на законитоста (БЗЗ) од Ацо Колевски и со тоа БЗЗ го спаси Кочан од притвор.

 

 

loading...

 

Македонија

Свет